Toskana

Toskana İtalya’nın 20 bölgesinden biri ve başkenti Floransa. Bölge İtalya’nın kuzeybatı kıyısında yer alıyor. Genellikle tepelerden oluşan Toskana, kuzey ve doğu yönünde Apennines Dağları ile çevreleniyor.

Toskana agro-turizmde İtalya’da lider bölge konumunda. İtalya’nın yeni entegre kırsal gelişmesini tanıyan ilk bölge Toskana. Bölgedeki en gelişmiş agro-turizm alanları: Maremma, Chianti, Montalcino, Montepulciano, Val d’Orcia, San Gimignano.

Toskana İtalya’nın en hızlı büyüyen şarap bölgesi konumunda. Rekabetçi ve sürdürülebilir turizmi destekleyen NECSTOUR’un lider bölgesi konumunda Toskana yer alıyor. Kırsal alan içerisinde atıl durumda bulunan yapılar, antik kırsal toplum kalıntıları ve peyzaj Toskana’daki agro-turizm gelişimi için önemli girdileri oluşturuyor.

Toskana, turistlere bölgeye özgü tarihi yapılarda konaklama, şarapçılık, zeytincilik, meyve toplama gibi yerel tarımsal aktivitelere katılma, organik üretimde yer alma imkanlarını sunuyor. Misafirler bölgede yetişen üzümlerden üretilmiş şarapların tadımını yapabiliyor, bölge içindeki gastronomi turlarına katılabiliyor. Aynı zamanda organik ürünleri doğrudan yerel üreticilerinden satın alabiliyorlar.