Zonguldak il bütünündeki ulaşım konuları için ilk toplantı yapıldı

Büyükşehir Yasasında değişiklik yapan ve yeni Büyükşehir Belediyelerinin kurulmasına olanak veren 6360 Sayılı Yasanın devreye girmesi ile birlikte mevcut Büyükşehir Belediyelerinin sınırları il sınırlarına kadar genişletilmiş ve yeni Büyükşehir Belediyeleri kurulmuştur. Ne var ki Zonguldak kriterleri sağlayamamış ve bu nedenle Türkiye’deki büyükşehirler arasında yerini alamamıştır. Öte yandan Zonguldak küçük bir alanda yer alması nedeniyle Türkiye’nin nüfus yoğunluğu en fazla olan illerindendir ve mobilitesi yüksektir.

5216 sayılı Kanun Büyükşehir Belediyelerinin Ulaşım Ana Planı yapmak ve yaptırmak görevi yüklemektedir. Büyükşehir olmayan ama pek çok açıdan Büyükşehir dinamikleri gösteren Zonguldak Ulaşım Ana Planı hazırlanabilir mi? Bu çalışma Zonguldak Valiliği tarafından koordine edilebilir mi…

Mimarlık ve kent planlama eğitimi ardından kırk yılı aşkın bir süredir ulaşım planlama konusunda çalışan, dört büyük kentin Ulaşım Ana Planları, çeşitli kentlerde ulaşım ve trafik etütleri, bisiklet plan ve projeleri hazırlamış, Marmaray ve kentsel raylı sistem etüt ve projelerinde görev almış Erhan Öncü ile Kivi’den Ömer Yılmaz ve Zonguldak İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ferhan Bostancı’nın katılımıyla konu tartışılmıştır.