Çaycuma Camisi konsept proje toplantısı İstanbul’da yapıldı

Zonguldak’ın Ereğli’den sonra 2. büyük ilçesi durumundaki Çaycuma, Filyos Vadisi’ne yakınlığı ile Ereğli ve Zonguldak’tan daha fazla gelişme potansiyeli taşımaktadır. Çaycuma’nın Filyos Vadisi etki alanında, ilçe merkezinin kuzeyinde, Filyos ırmağının batısında bulunan külliye alanının da bulunduğu bölge Çaycuma Belediyesi imar düzenlemelerinde kentin gelişme göstermesi beklenen bölgesidir.

Çaycuma Belediyesi, Türkiye ölçeğinde oldukça küçük belediyelerden olmasına rağmen 2 ulusal yarışmayı başarıyla tamamlamıştır (Yüzme Havuzu ve Bilim Merkezi). Bunlardan yüzme havuzunun inşaatı hızla devam etmektedir.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı; nitelikli tasarım hizmeti almak istemesi ile yaptığı yarışmalardan sonra Türkiye’nin önemli ofislerinden Teğet Mimarlık ile bir Cami tasarımı elde etmeye çalışmaktadır. Kivi, bu çalışmalarda Zonguldak Valiliği ve Çaycuma Belediyesi ile olan danışmanlık ilişkileri kapsamında konsept projenin hazırlanması, mimarlık ofisine karar verilmesi aşamalarında destek vermiş ve bu bağlamda konsept projenin Teğet Mimarlık tarafından hazırlanmasını sağlamıştır.

Konsept proje, Başkan Kantarcı’nın onayının ardından Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın da bulunduğu bir toplantıda Zonguldak mülki yönetimine aktarılmıştır. Bu bağlamda revizyon çalışmaları ile ilgili olarak bir toplantı yapılmıştır.