Zonguldak için yatırımcı ve turizm bağlamında Rusya toplantısı yapıldı

Zonguldak, zengin ve Türkiye için eşsiz endüstri mirası; bu endüstri mirasının var olmasına neden olan 350 milyon yaşındaki karbonifer mirasının üzerinde oturuyor olması; Gümeli Tabiat Anıtı ve özellikle içindeki 4114 yaşındaki porsuk ağacı; zengin sarkıt ve dikitleriyle Gökgöl Mağarası, Türkiye’nin en uzun ikinci mağara sistemi Kızılelma – Cumayanı Mağara Sistemi, yarasaları ve kültüre mirası ile Çayırköy Mağarası; kente 5dk uzaktaki Harmankaya Kanyonu; Kadıoğlu Mozaiği, Devrek bastonculuk kültürü, Filyos antik kenti gibi onlarca değeri ile turizm açısından keşfedilmeyi ve yatırımlarla parlatılmayı bekleyen bir elmas.

Kivi’nin Zonguldak Valiliği hamiliğinde yaptığı Zonguldak çalışmaları kapsamında bir yandan konsept ve uygulama projeleri oluşturulmuş ve kamunun kendi kaynaklarında olanak varsa projeler yürütülmüştür. Bir fandan kamu ve AB kaynaklarında fonlar yazılmıştır. Diğer yandan ise Zonguldak için yatırımcı ve turist arama çalışmaları da aralıklarla devam etmiştir.

Studio Elmira & Kivi toplantısı bu kapsamda bir yandan Zonguldak’a Rusya ve CIS ülkelerinden turist kazanımı diğer yandan ise Rus yatırım olanaklarının araştırılmasına yönelik yapılmıştır.