Zonguldak Jeoparkı teşhir & tanziminde maketler konulu toplantı yapıldı

BAKKA tarafından hazırlanan “2014-2023 Batı Karadeniz Bölge Planı” TR81 Düzey Bölgesi’nde gerçekleştirilebilecek turizm türleri arasında “Mağara Turizmi”ne dikkat çekilmiştir. Mağaralarla birlikte Zonguldak’ın madencilik kültürü ve jeolojik yapısı da düşünüldüğünde Zonguldak’ta bir jeo turizm potansiyelinin varlığından söz edilebilmektedir.

Bu potansiyel göz önüne alınarak projelendirilen Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi Gökgöl Mağarası’nın hemen girişinde konumlanmaktadır. Zonguldak – Ankara yolu üzerinde, Zonguldak’ın hemen çıkışındaki bu Ziyaretçi Merkezi yaklaşık 800m2 büyüklüğündedir. Bu alanda Mağara ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını giderecekleri fonksiyonlarla birlikte Zonguldak jeolojik mirası hakkında bilgi verecek bir sergi salonu da bulunacaktır.

Sergi salonunda grafik objeler, jeo miras öğelerinden örnekler ya da replikaları bulunacak. Bunların yanında Zonguldak’taki 2 önemli mağaradan 3 maket de yer alacaktır. Türkiye’nin önemli maket atölyelerinden Atölye K’nın ortağı Murat Küçük ile maketlerle ilgili görüş alışverişinin yapıldığı bir toplantı yapıldı.