Çalışmaları devam eden SBÜ Müzesi için bina keşfi yapıldı

II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen İstanbul Haydarpaşa’daki Mektebi Tıbbiye-i Şahane binasının restorasyonu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, hizmet birimleri ve eğitim birimleri olmak üzere devam ediyor.

Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binasının mimarları Alexandre Vallaury ile Raimonde D’Aronco. 1894 yılında inşaatına başlanan Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane binası eğitime 1903 yılında açılıyor.

Klinik pavyonları günümüzde Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren yapı daha önce Marmara Üniversitesinin bir kampüsü olarak kullanılıyordu.

Ana binanın güneyinde yine aynı mimarlar (Vallaury, D’Aronco) tarafından yapıldığı kabul gören hamam ve çamaşırhane binası bulunmaktadır. Çamaşırhane binası bugün kafeterya olarak kullanılmaktadır. Hamam ise virane durumdadır ve restorasyon çalışmaları devam etmektedir.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Müzesi, Kivi, Atelye70 ve Yalın Mimarlık işbirliği ile tasarlanmaktadır. Bu kapsamda Atelye 70 Roma ofisinden Marco Lombardini ve İstanbul’dan Doğu Kaptan ile Kivi’den Ömer Yılmaz ve İlayda Büyükgaga’nın katılımıyla saha gezisi yapıldı.