Sağlık Bilimleri Üniversitesi Müzesi toplantısı yapıldı

1933 yılında yapılan Üniversite Reformu ile birlikte Darülfünun Tıp Fakültesi Haydarpaşa’daki binasını terk etmiş, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ismi ile Beyazıt’a taşınmıştır. Bir süre sonra buradan da Çapa’daki binalarına taşınan okul 1967 yılında ikiye bölünmüş, İstanbul Üniversitesi çatısı altında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ismiyle yeni bir fakülte daha kurulmuştur. Geçtiğimiz yıl ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi’nden ayrılmış ve bağımsız bir üniversiteye dönüşmüştür.

1933 yılında tıbbiyenin terk ettiği Haydarpaşa’daki abidevi bina Haydarpaşa Lisesi’ne tahsis edilmiştir. Bina 1983 yılında Haydarpaşa Lisesi’nden alınıp Marmara Üniversitesi’ne verilmiştir. 2015 yılından itibaren de Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından aslına uygun bir şekilde kullanılmak üzere devralınmıştır.

II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen İstanbul Haydarpaşa’daki Mektebi Tıbbiye-i Şahane binasının restorasyonu Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü, hizmet birimleri ve eğitim birimleri olmak üzere devam etmektedir. Kivi, Atelye 70 ve Yalın Mimarlık ekiplerinin katıldığı toplantı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’nde yapıldı. Toplantıda Tıp Tarihi uzmanı Dr. Elif Gültekin tarafından Türkiye’de modern tıp tarihi  ve geçmişten günümüze Mekteb-i Tıbbiye sunumu yapıldı.