2019’un Ardından

Kivi, planlama çalışmalarından tekil konsept projeler geliştirilmesine kadar ülke ölçeğinde Turizm Mastır Planı, Fizibilite Etüdü, Markalaşma ve Konsept Geliştirme konularında hizmet vermeye devam ediyor.

2019 süresince Batı Karadeniz Bölgesi, Zonguldak, İstanbul, Tokat, Samsun, Diyarbakır ve İzmir illerinde; bölge mastır plan ölçeğinden konsept proje geliştirme ölçeğine kadar çeşitli katmanlarda çalışmalar yürütüldü.

Vali Ahmet Çınar’ın Zonguldak’a atanmasından başlayarak Ekim 2018’e kadar olan 14 aylık sürede Kivi’nin Batı Karadeniz bölgesinde yaptığı çalışmalar, geçtiğimiz yılın ilk aylarında yeni Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a sunuldu.

Kivi saha çalışmaları kapsamında Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliği ziyaret edildi. Niğde toplantılarının ardından turizm destinasyonları yolculuğu Kahramanmaraş ve Konya şeklinde devam etti. Kütahya merkezli olmak üzere Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini kapsayan ve “TR33” olarak sınıflandırılan bölgede hizmet veren Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ziyaret edildi.

Ekim 2018’de sözleşmesi imzalanan Üzülmez Kültür Vadisi Fizibilite çalışmalarına 2019 yılında da devam edildi. Bu kapsamda; Zonguldak İl Özel İdaresi ve tasarımcı ekip BUDA ile bir araya gelindi. Nisan ayında ise Üzülmez Kültür Vadisi Fizibilite Raporu tamamlanarak teslim edildi.

Temmuz ayı başlarında Vali Dr. Ozan Balcı Tokat turizmi ile ilgili ziyaret edildi. Ardından Eylül ayında, Tokat Havalimanı fizibilitesi için OKA Tokat YDO ile görüşüldü. Devam eden süreçte, Tokat eski havalimanının yeniden kullanım senaryoları çalışması Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı ile yapılan toplantıyla başladı.

Mayıs 2018’de başlayan ve yaklaşık bir buçuk yıl süren Batı Karadeniz Mastır Planı çalışmaları tamamlandıktan sonra, plana ilişkin bir web sitesi oluşturulmasına karar verildi. Bu kapsamda Batı Karadeniz Turizm Mastır Planı’nın etkileşimli olarak paylaşımı için yine Kivi tarafından  ”batikaradeniz.gov.tr” internet sitesi hazırlanarak yayına açıldı.

Kızılırmak Vadisinin doğa tarih ve spor vadisi olarak düzenlenmesi için fizibilite raporu hazırlatılması işi hizmet alımına ait sözleşme Samsun Büyükşehir Belediyesi ile 6 Eylül 2019 tarihinde imzalandı. Proje kapsamında saha gezileri ile birlikte başlangıçhazırlık ve sonuç toplantıları yapıldı.

Bir diğer çalışmamız olan Çermik Termal Turizm Mastır Planı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ile 26 eylül tarihinde imzalandı. Proje, Çermik Hamambaşı kentsel tasarımını ve mastır plan raporunu kapsıyor. Bu süreçte üç adet saha gezisibaşlangıç toplantısı ve iki ara toplantı yapıldı.

Yılın son aylarında ise İzmir Kalkınma Ajansı ile turizm envanterine, Çaycuma Belediyesi ile de Odak Çaycuma projesine yönelik sözleşme imzalandı.