Odak Çaycuma projesi tamamlandı

Aralık 2019’dan bu yana çalışmaları devam eden Odak Çaycuma projesi tamamlandı. Proje, Çaycuma İlçesi’nin doğal ve kültürel değerlerini, endüstriyel ve jeolojik mirasını ve tarihini yansıtan malzemeleri ziyaretçilere, geleneksel ve yenilikçi teknolojilerle sunuyor.

Çaycuma Belediye Başkanlığı’nın, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKKA) 2018 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında başvurusunu yaptığı “Çaycuma Kent Arastasına Kavuşuyor” başlıklı projesi BAKKA tarafından hibe desteği almaya uygun bulunmuştur. Proje kapsamındaki Arasta’nın bir bölümünde Çaycuma Tanıtım Holü de bulunmaktadır.

Çaycuma Tanıtım Holü’nün oluşturulmasını konu alan proje kapsamında; kimlik kılavuzu, iç mekan tasarımı, basılı materyaller, kiosk yazılımı, VR&AR uygulamaları üretilmiştir. Bu alanda sergilenmek üzere Çaycuma tarihçesinin, ulaşımının, sosyal hayatının, tarihi ve turistik değerlerinin anlatıldığı materyaller tasarlanmıştır.

Çaycuma Belediyesi tarafından işletilecek olan Odak Çaycuma; Çaycuma’da kentlilik ve tarih bilincinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacak bir merkezdir. Bunun yanında Çaycuma’yı ziyaret eden turistlerin kenti, sürekliliği ve bütünlüğü içinde tanımalarına yardımcı olacaktır.