İzmir Turizm Destinasyonları Envanter Çalışması tamamlandı

İzmir iline ait; “deniz ve kıyı turizmi”, “inanç turizmi” ve “kültür tarih turizmi” olarak belirlenen üç ayrı turizm türüne yönelik olarak yapılacak turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve bu turizm türlerinin geliştirilebileceği yerlerin, alt destinasyonlarının bir envanterinin hazırlanmasını kapsayan çalışma tamamlandı.

İzmir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı işi kapsamında yürütülen çalışma: “Tarih ve Kültür Turizmine Yönelik Envanter Çalışması”, “Deniz ve Kıyı Turizmine Yönelik Envanter Çalışması” ve “İnanç Turizmine Yönelik Envanter Çalışması”; İzmir’de bu turizm türlerine yönelik yapılmış mevcut çalışmaların incelenmesini, bu çalışmaların eksikliklerinin tespit edilmesini ve İzmir’in söz konusu turizm türlerine yönelik temel özelliklerinin, bu turizmin gerçekleştirileceği yerlerin, mekanların coğrafi konumlarının ve ilgili materyallerinin ulaşılabileceği bir veri tabanı oluşturulmasını kapsamakta.

Çalışma kapsamında yapılan literatür incelemeleri ve saha gezileri ile destinasyonlar ve koordinatları tespit edilerek idarenin hazırlamış olduğu veri tabanı yazılımına girişleri yapıldı. Ayrıca yapılan çalışmaları ve bulguları içeren bir rapor hazırlandı.