Tokat Eski Havalimanı Yeniden Kullanım Fizibilitesi tamamlandı

2018 yılında yapımına başlanan Tokat yeni havalimanın devreye alınmasıyla atıl durumda kalacak Tokat eski havalimanının yeniden kullanımına ilişkin uygun fonksiyonların araştırılması ve en iyi kullanım analizinin yapılmasını kapsayan ön fizibilite çalışması tamamlandı.

Tokat Havalimanı’nın mevcut durumdaki haliyle büyük gövdeli uçaklara hizmet verememesi ve ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle; 2018 yılında Tokat Yeni Havalimanı mevcut havalimanının yakınında yapılmaya başlanmıştır. Yeni havalimanın devreye alınmasıyla atıl durumda kalacak Tokat Eski Havalimanı’na uygun fonksiyonların araştırılması ve uygun olanlar arasında en iyi kullanım analizinin yapılması bu işin konusunu oluşturmaktadır.

Bu kapsamda geliştirilmiş; Tokat Sivil Havacılık Merkezi, Tokat Uluslararası Yaş Sebze ve Meyve Bölge Hali, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Kapalı Devre Çiftlik, Tokat Uzay ve Bilim Merkezi, Yeşilırmak Vadisi Fuar Merkezi, Tokat Uluslararası Tarım ve Gıda Üssü alternatiflerinden “Tokat Uluslararası Tarım ve Gıda Üssü” seçilmiş ve ayrıntılı ön fizibilitesi yapılmıştır.