Daday Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite Çalışması sözleşmesi imzalandı

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı kapsamında, Doğal Yaşam ve At Çiftlikleri ile öne çıkan Kastamonu ili Daday ilçesinde kurulması amaçlanan Sağlıklı Yaşam Merkezi (Wellness) için ön fizibilite raporunun hazırlanmasına yönelik sözleşme imzalandı.

Türkiye 2023 yılı hedefleri doğrultusunda dünyanın en çok turist çeken ve en fazla turizm geliri elde eden ilk beş ülkesinden biri olmayı amaçlıyor. TR82 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planında bölgenin gelişme eksenlerinden bir tanesi turizmin çeşitlendirilerek geliştirilmesi olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ile uyumlu şekilde turizm alternatiflerini geliştirerek, doğal, kültürel, tarihi ve coğrafi değerlerini koruma kullanma dengesi içinde değerlendirerek turizmden alacağı payın artırılması amaçlanıyor.

Kalkınma ajansı tarafından mali destek programlarının yanı sıra, tanıtım faaliyetleri, eylem planlarının yürütülmesi, yatırım promosyonuna yönelik fizibilite çalışmaları, algı analizi, beklenti ve memnuniyet analizleri, UNESCO çalışmaları gibi daha birçok çalışma da eşzamanlı olarak yürütüyor.
Kastamonu ilinin turizm potansiyeli, son zamanlarda özel sektör yatırımcılarının da dikkatini çekerek Kastamonu’ya yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu doğrultuda Daday ilçesine daha fazla yatırım yapılmasına olanak sağlayacak ve nitelikli turiste hitap edecek bir wellness tesisi kurulması fikri ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu projenin hayata geçirilmesi için planlanan ilk adım: Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite çalışmasıdır. Bu kapsamda ihaleye çıkan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ile Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite Raporu Hizmeti Alım İşi’ne ait sözleşme imzalandı.

Sözleşmenin ardından Daday Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite Raporu için saha çalışmaları başladı. Saha çalışmaları kapsamında öncelikle kalkınma ajansı tarafından belirlenen proje sahaları ziyaret edildi. Ardından Daday ilçesinde ve çevre ilçelerde bulunan turizm destinasyonları gezildi.