Batı Karadeniz Endüstri Mirası Envanteri derinlemesine görüşmeleri tamamlandı

Haziran ayından buyana çalışmaları devam eden TR81 Bölgesi Endüstri Mirası Envanteri çalışması kapsamında çevrimiçi ve yüz yüze olarak yapılan derinlemesine görüşmeler tamamlandı.

Envanter çalışmasının katılımcı bir şekilde yürütülebilmesi için derinlemesine görüşmeler oldukça önemli. Bu bağlamda derinlemesine görüşmeler, bölgedeki ilgililer ve dünyanın dört bir yanından endüstri mirası konusunda uzman kişiler ile sanayi sektöründen paydaşlarla envanter çalışmasının geliştirilmesine katkı sağlanması amacıyla yapıldı.

Batı Karadeniz Bölgesinin sahip olduğu endüstriyel miras zenginliğinin tam olarak ortaya konulabilmesi bu değerin korunmasını sağlama noktasında önem kazanıyor.

Endüstri mirası niteliği taşıyan her bir ögenin tespit edilmesini sağlayacak ve bunların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyacak olan bu çalışma bir yandan bölgenin kültürel değerlerini koruyacak diğer yandan da bölgedeki turizm sektörünün çeşitlendirilmesine katkı sunacak fikirleri barındırıyor. Bu fikirlerin ortaya çıkabilmesinin temelinde ise uzmanların ve yerel paydaşların görüşleri yer alıyor.