İstanbul Kara Surları’nın Korunması için Kaynak Yaratılması sözleşmesi imzalandı

“İstanbul’un Tarihi Alanları” 1985 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 356 sıra numarası ile 4 bölge olarak kabul edilmiştir. Bu alanlardan bir tanesi İstanbul Kara Surları’dır. Bu işin konusu İstanbul Kara Surları’nın görünürlük, farkındalık ve itibarını artırmak suretiyle korunması için bütçe oluşturulmasını sağlayacak kaynağın yaratılmasına ilişkin olarak İdareye yardımcı olması amacıyla bir stratejik plan çalışması ortaya koymaktır.

İlk etapta “Envanter” ve “Stratejik Plan” olarak iki aşamada ele alınacak çalışma: İstanbul Kara Surları’nın görünürlük, farkındalık ve itibarını artırmak suretiyle korunması için bütçe oluşturulmasını sağlayacak kaynağın yaratılması ve muhtemel destekleyicilere tanıtılması üst kabulüne uygun olarak stratejilerin belirlenmesi; bu stratejilerin altında amaçların listelenmesi ve amaçlara erişmek için gereken eylemlerin bulunacağı eylem planının hazırlanmasını kapsamaktadır.

Stratejik planın hazırlanma aşamasında İdare’nin konuyla ilgili birimleriyle toplantılar yapılmaya başlanmıştır. Bu bağlamda Kültür Varlıkları ve Park Bahçeler Daire Başkanlıkları ile görüşülmüştür. Ayrıca Kara Surları’nın turizm amaçlı değerlendirilebilmesi adına İstanbul Turizm Platformu ile de toplantı yapılmıştır. Toplantılarda Kara Surları’nın mevcut durumu ve önceki çalışmalar ile bu çalışmanın konusu olan başlıklar üzerine tartışılmıştır.