Daday Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite Raporu tamamlandı

Kastamonu ilinin turizm potansiyeli, son zamanlarda özel sektör yatırımcılarının da dikkatini çekmiş, Kastamonu’ya yatırımlar yapılmaya başlanmıştır. Bu doğrultuda Daday ilçesine daha fazla yatırım yapılmasına olanak sağlayacak ve nitelikli turiste hitap edecek bir sağlıklı yaşam tesisi kurulması fikri ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla bu projenin hayata geçirilmesi için planlanan ilk adım: Daday Sağlıklı Yaşam Merkezi Ön Fizibilite Çalışması. Bu bağlamda 28 Temmuz 2020 tarihinde çalışmalarına başlanan fizibilite raporu tamamlandı.

T.C. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı kapsamında, Doğal Yaşam ve At Çiftlikleri ile öne çıkan Kastamonu ili Daday ilçesinde kurulması amaçlanan Sağlıklı Yaşam (Wellness) Merkezi yapılması planının ön çalışması olarak nitelendirilen “ön fizibilite raporu” hazırlanmasını kapsar.

Fizibilite raporu çalışmaları; ilke olarak, bu işe ilişkin teknik şartnamede sözü edilen sıralama ve süreçlere uygun olarak yapıldı. Bununla birlikte, bazı aşamalarda ve teknik konularda ek ayrıntı ve süreçlere de girildi. Tanımlanan amaçların karşılıklarını bulabilmesi ve uygulanabilir olması amacı ile çalışma kapsamında: Literatür taraması, teknik gezi ve gözlemler, mevcut durum analizi, derinlemesine görüşmeler ve konsept mimari proje yapıldı.

Daday Sağlıklı Yaşam Merkezi; sağlık turizmi odaklı, bölgenin turizm sektörüne katkı sağlamak amacıyla planlanan bir turizm tesisi projesidir. Rapor kapsamında yapılan teknik ve finansal analizlerle yatırımın istenilen hedefe ulaşıp ulaşmayacağını belirlemiştir.