Dünya Turizm Günü

Uluslararası toplumlar için turizmin önemini vurgulamak ve farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 27 Eylül tarihinde kutlanan Dünya Turizm Günü’nün bu yılki teması “Kapsayıcı Kalkınma için Turizm” oldu. Bu yılki resmi kutlama Fildişi Sahili’nde yapılacak ve turizmin kapsayıcı kalkınmayı sağlama gücü ile dünya çapında milyonlarca insan için fırsatlar yaratmada oynadığı önemli rol kutlanacak.

Tüm dünyayı etkileyen salgın hastalığın ardından başta turizm olmak üzere tüm sektörleri harekete geçirmek, sosyal ve ekonomik toparlanmayı teşvik etmek için son iki yıldır Dünya Turizm Günü temaları sosyoekonomik kalkınma ve büyüme odaklı olacak şekilde belirleniyor. Turizmin yeniden canlanmasının, toparlanma ve büyümenin başlamasına yardımcı olacağı ve bunun getireceği faydalardan geniş çapta ve adil bir şekilde yararlanılması konuları da ön plana çıkıyor.

Kivi olarak 5 yıldır Türkiye’de az bilinen ama yüksek potansiyele sahip çok sayıda bölgede turizmi geliştirmek üzerine çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar süresince edindiğimiz deneyimler ise turizmin diğer sektörleri de besleyecek derecede önemli olduğunu gösterdi. Bu doğrultuda bu yılki Dünya Turizm Günü’nde, yaptığımız saha gezilerinden izlenimlerimizi paylaşarak ülkenin az bilinen yerleri için farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Paylaşımlarımız yine Türkiye’nin 4 bir yanından olacak.

 

Güzelcehisar Lav Sütunları, Bartın

 

Aşağı Kandilli, Zonguldak

 

Kastamonu

 

Şahinkaya Kanyonu, Samsun

 

Kapıkaya, Samsun

 

Kızılırmak Deltası, Samsun

 

Gelincik Dağı, Diyarbakır

 

Sinek Çayı, Diyarbakır

 

Çüngüş, Diyarbakır

 

Şeyhandede Şelalesi, Diyarbakır