Londra WTM 2021 Fuarı

Dünya’daki önemli turizm fuarlarından WTM Londra 1-3 Kasım 2021 tarihlerinde yapıldı. 2018 yılında son kez ziyaret ettiğimiz fuarla ilgili izlenimlerimizi paylaşıyoruz:

2020’de pandemi nedeniyle yapılamayan WTM Londra, 2019 yılında pandemi sırasında yapıldığında 50.000 ziyaretçiyi ağırlamıştı. Pandemiden önceki dönem olan 2018’de ise ziyaretçi sayısı 88.000 olmuştu.

2018 ve 2021 karşılaştırıldığında ziyaretçi ve katılımcı sayısının hala oldukça gerilerde olduğunun altı çizilmeli.

Her yıl olduğu gibi Excel Fuar Alanı’nın ana fuayesinin ikiye böldüğü fuarın bir yakası Avrupa ve diğer yakası Orta Doğu, Amerika, Asya, Afrika ve Avustralya’dan ülkelerin katılımıyla oluşuyordu.

2018’in ilgi çekici standları olan Norveç, İzlanda, Finlandiya, Gürcistan, Slovakya, Rusya, Sırbistan ve Bulgaristan ülkelerinin bu yılki fuarda etkin katılım göstermemesi dikkat çekiciydi.

Suudi Arabistan fuarın ana sponsoru olmasının yanı sıra stand tasarımı ile de fuarın gözdesiydi. Suudi Arabistan ve diğer Orta Doğu ülkelerinin yarattığı enerji, bulundukları salonu daha iyi bir iş ve fuar ortamı haline getirmişti.

Hava yolu şirketlerinin 2018’de olduğu kadar bu yılki fuarda yer almaması da bir diğer göze çarpan detaydı. Türk Hava Yolları bu sene katılım göstermemeyi tercih edenler arasındaydı.