Kazdağları Macera Odağı çalışması kapsamında başlangıç toplantısı, İHA uçuşları ve inceleme gezileri yapıldı

Kazdağları’nda devam eden fizibilite çalışması kapsamında proje başlangıç toplantısı GMKA ile 23 Mart 2022 Çarşamba günü çevrimiçi olarak yapıldı.

Alanın daha iyi kavranması ve güncel bir ortofoto hazırlığı için fotoğraf çekmek amaçlı ilk İHA uçuşları yapıldı. Uçuşta Şahindere Seyir Terası bölgesi, Yukarı Altınoluk ve Şahindere Piknik Alanı ve bu bölgelerin çevresindeki potansiyel geliştirme alanları video ve fotoğraflarla belgelendi.

25 ve 26 Mart’ta yapılan uçuş sonrasında hazırlanan ortofotodaki eksik bölgelerin tamamlanması amacıyla 20 Nisan’da bir İHA uçuşu daha yapıldı.

İHA uçuşunun ertesi günü fizibilite çalışmasına konu alanın yakın çevresinde bulunan ve mevcut durumda zaten bir turizm potansiyeli bulunan ve turizm hareketliliğine sahip köylerde inceleme gezisi yapıldı. Çalışma kapsamında ziyaret edilen köyle şunlar: Narlı, Doyran, Avcılar, Arıtaşı, Kavlaklar, Tahtakuşlar, Çamlıbel, Güre.

Türkiye’de mevcut durumda faal olarak çalışan en önemli dağ kızağı sistemlerinden birisi olan Bursa Extrem Park’a teknik bir araştırma gezisi yapıldı.