Kütahya Murat Dağı Kayak Merkezi inceleme gezisi yapıldı

Murat Dağı Kayak Merkezi, Kütahya’nın Gediz ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olarak bilinen Murat Dağı’nda 1450m rakımında hem sıcak hem soğuk su çıkmaktadır. Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, İzmir’e yaklaşık 230 km, Kütahya’ya 95 km, Zafer Hava Limanı’na 75 km ve Gediz’e 25 km uzaklıkta olup oldukça kolay erişilebilir bir konumda bulunmaktadır.

Tesiste mevcutta 2 prefabrike bina bulunmaktadır. Bu binalardan bir tanesi kayak takımları kiralama diğeri tuvalet kafeterya mescit gibi işlevler için kullanılmaktadır. İnşaatı devam etmekte olan yeni tesis tamamlandığında pistin uzatılması için bu 2 prefabrike yapı kaldırılacaktır.
İnşaatı devam etmekte olan yeni kış merkezi binası Kütahya İl Özel İdaresi tarafından yapılmaktadır. Bu binada konaklama için 16 oda, kafeterya, lokanta ve kayak takımları kiralama merkezi bulunacaktır.

Yeni binanın ihalesi 15 Ocak 2022’de ve yer teslimi Mart 2022’de yapılmıştır. Haziran 2022’de inşaat ancak başlamıştır. İnceleme gezisi sırasında İnşaat tamamlanmak üzere bulunmaktadır. Öngörülen maliyetin %30 üzerine çıkılmıştır.
Dağın yüksek kesimlerinde (soğuk iklimde) yapılacak binaların betonarme yöntemle yapılması yüklenici tarafından kesinlikle önerilmemiştir. Bunun yerine bir seçenek olarak çelik prefabrikasyon önerilmiştir. Her türlü nakliye için malzemeleri dağa çıkartmak için aynı miktarda ödeme yapıldığı, bunun da inşaat maliyetini artırdığı, çalışma koşullarını zorladığı belirtilmiştir.