Salda Kayak Merkezi inceleme gezisi yapıldı

Salda Kayak Merkezi, Burdur’un Yeşilova ilçesinde yer alan bir kayak merkezidir. 2022 yılında faaliyete geçen Salda Kayak Merkezi, Salda Gölü’ne yakın bir konumda bulunmaktadır. Merkez Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilmektedir. Merkezde 800 metrelik bir lift ve 5 tane pist bulunmaktadır. Kayak merkezinde yer alan tek lift Sarıkamış’tan sökülerek buraya monte edilmiştir.

Kayak Merkezi’nin 2004 model bir Prinorth kar düzenleme aracı bulunmaktadır. Araç Türkiye Kayak Federasyonu tarafından temin edilmiştir. Aracın bakımı Salda Kayak Merkezi çalışanları tarafından yerinde yapılmaktadır.

Alanda bir adet kafeterya bulunmaktadır. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu kafeteryanın işletme sorumluluğunu Yeşilova Kaymakamlığı’na; Yeşilova Kaymakamlığı da bir müstecire vermiştir. 2022’de lift fiyatı 30 TL olarak belirlenmişken 2023’te 150 TL olarak belirlenmiştir.

Sezon boyunca jandarmaya bağlı JAK (Jandarma Arama Kurtarma) timi 2 ay kayak merkezinde bulunmaktadır. JAK timi kendi konteynırını bir kamyonla getirip alana yerleştirmekte ve gündüzleri oradan çalışmakta geceleri ise JAK personeli Yeşilova’da kiralanan apartman dairesinde kalmaktadır.

Sezon boyunca Burdur İl Sağlık Müdürlüğü alana bir ambulans getirmekte ve ambulans sürekli orada beklemektedir. Eğer acil bir durum oluşursa ambulans hastayı kendisi aşağıya taşımakta; durum acil değilse Yeşilova’dan bir ambulans gelmesi beklenmektedir.

Görüşme yapıldığı tarihte henüz hiç kar yağmamıştı. Geçen sene aynı zamanlarda çok daha etkin bir kar olduğu vurgulanmıştır. Salda Gölü’ne ziyarete gelenlerin kayak merkezini de bir şekilde ziyaret ettikleri, ana ziyaretçi kitlesinin böyle oluştuğu belirtilmiştir.

Civardaki kayak merkezlerinde, kayak merkezinde ağaç bulunan tek kayak merkezinin Salda olduğu söylenmiş ve bunun bir avantaj olduğu belirtilmiştir.