Ulus Dağı Turizm Odağı başlangıç toplantısı ve saha çalışması Sındırgı’da yapıldı

Ulus Dağı’nda oluşturulması düşünülen turizm odağı için yapılan çalışmalar kapsamında saha çalışması ve ardından değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gezi, Ulus Dağı zirvesi yolunda bulunan köylerden Kıranköy’ün incelenmesi ile başladı. 1.764m rakımlı zirvede yapılan değerlendirme çalışmalarının ardından pistlerin ve liftlerin konumlandırılmasının yapılması düşünülen, dağın kuzey yamaçları üst kotlardan tüm ekiple birlikte incelendi. Ardından alt kotlarda, oteller bölgesi yapılması için belirlenen ağaçsız alanda yapılan incelemeleri takiben Umurlar Köyü üzerinden Sındırgı’ya ulaşıldı.

Teknik gezi sırasında Ulus Dağı’nda bir kış turizmi merkezi yapılıp yapılmaması ile ilgili verilecek kararda en önemli bilgiyi sağlayacak olan sıcaklık ve nemin -en azından bir dönem de olsa yerinde ölçülmesi- amacıyla TROTEC BL 30 cihazı Ulus Dağı kuzey yamaşlarında, pist ve liftlerin ağırlıklı ortalamasının bulunacağı bir noktaya, haftalar sonra yerinden alınmak üzere monte edildi.

Saha çalışmaları tamamlandıktan sonra Sındırgı Belediyesi toplantı salonunda çeşitli olasılıklar üzerine tartışmalar yapıldı.

Toplantıya alanın geliştirilmesi için katkı sunacak kurumlardan büyük bir bölümü katıldı, bu kurumlar:
• Balıkesir Valiliği
• Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı
• Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı
• Türkiye Kayak Federasyonu
• Sındırgı Belediyesi
• GMKA
• İDA – Madra Jeoparkı
Konuyla ilgili Sındırgı Belediyesi web sitesinde yer alan habere şu linkten, https://www.sindirgi.bel.tr/one-cikan-haberler/850
arşiv bağlantısına bu linkten https://web.archive.org/web/20231231042037/https://www.sindirgi.bel.tr/one-cikan-haberler/850 ulaşılabilir.